NGHIÊN CỨU ẢNH HƯỞNG CỦA NỒNG ĐỘ DUNG DỊCH DINH DƯỠNG ĐẾN SINH TRƯỞNG, NĂNG SUẤT VÀ CHẤT LƯỢNG CỦA RAU CẦN TÂY TRÁI VỤ CANH TÁC TRÊN HỆ THỐNG THỦY CANH HỒI LƯU
Thông tin bài báo
Ngày nhận bài: 19/04/21                Ngày hoàn thiện: 19/05/21                Ngày đăng: 08/06/21Tóm tắt
Từ khóa
Toàn văn:
PDFTài liệu tham khảo
[1] W. Kooti and N. Daraei, “A review of the antioxidant activity of celery (Apium graveolens L.),” J Evid Based Complementary Altern Med, vol. 22, 2017, Art. no. 102934.
[2] O. C. Byoung, “Anti-obesity effects of enzyme-treated celery extract in mice fed with high-fat diet,” J. Food Biochem, vol. 44, no. 21, 2019, doi: 10.1111/jfbc.13105.
[3] General Statistics Office, “Infographic of Food poisoning situation in November and eleven months of 2020,” Dec, 2020. [Online]. Available: https://www.gso.gov.vn/du_lieu_va_so_lieu_thong_ke/2020/12/infographic_tinh_hinh_ngo doc_thuc_pham_thang_11_va_11_thang_nam_2020/. [Accessed March 15, 2021].
[4] J. Rumple, K. Felczynski, S. K. Aniszewski, and G. Vogel, “Results of experiments with soilless open field tomato culture in Germany and Poland,” In proceedings of the 9th international congress on soilless culture, St. Helier, Jersey, Channel Islands, 12-19 April 1996. Wageningen, Netherlands, 1996.
[5] M. Z. El Shinawy and Sh. M. Gawish, “Effect of commercial organic nutrient solutions on growth and chemical composition of lettuce under agricultural soilless system,” Egypt. J.Hort., vol. 33, pp. 19-28, 2006.
[6] S. M. Singer, U. A. El Behairy, A. F. Abou Hadid, G. Noha, and A. El-Rahman, “Impact of different soilless culture systems on production and quality of cantaloupe grown under protected cultivation,” Acta Hort., vol. 819, pp. 381-386, 2009.
[7] S. M. Singer, A. E. Hamza, E. H. Abd El Samad, O. M Sawan, U. A. El Behairy, and A. F. Abou-Hadid, “Growth, Yield and Mineral Contents of Lettuce Cultivars Grown in Nutrient Film Technique (NFT) at Different Transplanting Dates,” Res. J. Pharmaceu. Biol. and Chem.Sci., vol. 6, no. 1, pp. 172-183, 2015.
[8] A. M. P. Santos, R. P. Dantas, M. Das, G. A. Korn, G. B. Fernandes, and S. L. C. Ferreira, “Mineral composition of lettuce (Lactuca sativa L.) grown in soil and hydroponics consumed in Salvador city, Brazil,” J. Food Technol., vol. 1, no. 2, pp. 42-45, 2003.
[9] D. S. Domingues, H. W. Takahashi, C. A. P. Camara, and S. L. Nixdorf, “Automated system developed to control pH and concentration of nutrient solution evaluated in hydroponic lettuce production,” Computers and Electronics in Agriculture, vol. 84, pp. 53-61, 2012.
[10] N. T. N. Dinh, P. T. Dung, N. H. Hanh, and T. A. Tuan, “Effect of Organic Nutrient Solution on Water Spinach Grown in Non_circulating Hydroponics,” Sci. and Dev. J., vol. 13, no. 4, pp. 495-501, 2015.
[11] I. Marc van, M. R. Oetting, and J. G. Kang, “EC and pH: What is and why does it matter?” Greenhouse Grower, vol. 21, no. 2, pp. 22-24, 2003.
DOI: https://doi.org/10.34238/tnu-jst.4390
Các bài báo tham chiếu
- Hiện tại không có bài báo tham chiếu