PHÂN TÍCH HÀM LƯỢNG NITƠ (N) TỔNG SỐ, DIPHOSPHO PENTA OXIT (P2O5) TỔNG SỐ, KALI OXIT (K2O) TRONG ĐẤT ẢNH HƯỞNG ĐẾN SINH TRƯỞNG VÀ PHÁT TRIỂN CỦA CÂY CHÈ TẠI XÃ TÂN CƯƠNG TỈNH THÁI NGUYÊN MIỀN BẮC VIỆT NAM
Thông tin bài báo
Ngày nhận bài: 03/11/21                Ngày hoàn thiện: 30/11/21                Ngày đăng: 30/11/21Tóm tắt
Từ khóa
Toàn văn:
PDF (English)Tài liệu tham khảo
[1] H. C. Hoang, M. Tokuda, and V. M. Dang, “Soil physicochemical properties in a high-quality tea production area of Thai Nguyen province in northern region, Viet Nam,” Soil science and plant nutrition, vol. 65, no. 1, pp. 73-81, 2019.
[2] FAOSTAT, Production quantity, export quantity and export value of tea of Vietnam in 2016, 2016.
[3] N. B. Hong and M. Yabe, “Improvement in irrigation water use efficiency: a strategy for climate change adaptation and sustainable development of Vietnamese tea production,” Environ. Dev. Sustain., vol. 19, no. 4, 2016, doi:10.1007/s10668016-9793-8.
[4] T. Hoshina, “Studies on absorption and utilization of fertilizer nitrogen by tea plants,” Bull. Nat. Res. Inst. Tea (Japan), vol. 20, pp. 1-89, 1985
[5] N. Tachibana, T. Ikeda, and K. Ikeda, “Changes in nitrogen uptake with aging and under heavy application of nitrogen in tea plants,” Jpn. J. Crop Sci., vol. 66, pp. 8-15, 1996.
[6] V. M. Dang, “Soil–plant nutrient balance of tea crops in the northern mountainous region, Vietnam,” Agr. Ecosyst. Environ., vol. 105, pp. 413-418, 2005.
[7] V. M. Dang, “Quantitative and qualitative soil quality assessments of tea enterprises in Northern Vietnam,” African Journal of Agriculture and Research, vol. 2, no. 9, pp. 455-462, 2007.DOI: https://doi.org/10.34238/tnu-jst.5227
Các bài báo tham chiếu
- Hiện tại không có bài báo tham chiếu